ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

1. Általános rendelkezések és fogalmak

1.1 A jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbá csak "ÁSZF") a vevő és a Magazines s.r.o, cím: Jégého 14, 821 08 Bratislava, ID: 45405506, Adószám: SK2022973194, bank SK3283300000002401148187 (Fio) (továbbá csak "Szolgáltató") cég közötti üzleti kapcsolatra vonatkoznak, amely a (www.termeszeteshajapolas.hu – továbbiakban "a webáruház") webáruházon keresztül jött létre.

1.2 Az ÁSZF szabályozzák az adásvételi szerződést, az eladó és vevő közti üzleti kapcsolatot, amely a www.naturalhenna.sk szerveren keresztül jött létre és az ezzel kapcsolatos jogokat és kötelezettségeket tartalmazza.  

1.3 A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak. A felek jogait és kötelezettségeit az adásvételi szerződés irányítja, amelyben a 1964 évi 40-es polgári törvénykönyv rendelkezései érvényesek  (§588, §612). Jelen vásárlási feltételek a weboldalon keresztül értékesített termékekre, illetve a weboldalon elérhetővé tett információkra vonatkoznak. 

1.4. A vevő egy magánszemély, vagy jogi személy, aki elektronikus módon a webáruház rendszerében feldolgozott rendelést küldött el.

1.5. A megrendelés elektronikus úton történik. A megrendelés tulajdonképpen egy adatlap, amely a következő információkat tartalmazza a vevőről: a megrendelt áru listája és ára, feldolgozva a webáruház rendszerében, vagy az eladó részére  elküldött e-mail.


2. Megrendelés

2.1 A rendes elektronikus megrendelés alapfeltétele, hogy az adatlap hitelesen és teljesen ki legyen töltve a szükséges adatok feltüntetésével.  A felhasználó köteles a regisztráció során a rendszer által kért adatokat a valóságnak megfelelően megadni.

2.2 Minden beérkezett elektronikus megrendelés adásvételi szerződés-tervezetnek számít és kötelező érvén

2.3 A vásárlási szerződéshez, mely alapján az áru eladása valósul meg, a vevő köteles megerősíteni a megrendelést a rendszerben. A visszaigazoló e-mail a rendelésről (vagy annak egy része) akkor minősül kötelezőnek és akkor érvényes, ha az egyik fél sem sérti meg a megállapodás feltételeit a megerősítés idején, majd ugyanabban az időben létrejön a vásárló és az eladó közti kapcsolat.

2.4 A megrendelés elengedhetetlen feltétele tehát az áru pontos leírása és mennyisége, az áru szállítási feltételei és módja, fizetési mód, szállítási cím (beleértve a nevet, ha eltér a vevő nevétől).

2.5 A pontos szállítási címért a vevő felelős. Abban az esetben, ha nem történik hiba a eladó részéről, a futárszolgálat, vagy más harmadik fél nem felelős a felmerülő többletköltségekért,  a vevő felelős a hibásan megadott szállítási címért és köteles a tényleges postaköltséget, vagy az utólagos szállítást kifizetni.


3. Elállás

3.1 A rendelések lemondása - vevő által

A vevőnek joga van elállni a rendeléstől indoklás nélkül bármikor, még azelőtt, hogy az eladó visszajelezne és megerősítené a megrendelést. Vagy miután a megrendelést az eladó megerősítette, és nem küldte el a megrendelt árut 15 napon belül. Az ilyen visszaigazolt megrendelések lemondása esetén a vevő felelős a károkért, amelyek felmerülnek az eladó részéről. Az eladónak joga van kártérítést kérni, különösen abban az esetben, ha az árubeszerzés "rendelésre van", és amelyet az ügyfél kérésére szükség volt megrendelni, illetve ha a termék biztosításával összefüggésben igazolható költségei keletkeztek. A lemondási díj összege akár 50% is lehet a teljes árból.

3.2 A megrendelés lemondása - az eladó részéről

Az eladó fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelést, vagy annak egy részét a következő esetekben törölheti:

- Az árut már nem gyártják, vagy az ára a piacon jelentősen megváltozott. Abban az esetben, ha ez megtörténik, az eladó azonnal kapcsolatba lép a vevővel, hogy megbeszélje az eljárást. Ha a vevő már kifizetett egy részt vagy a teljes vételár összegét, ezt az összeget visszaküldi az eladó a vevő számlájára 10 munkanapon belül.

- Előrefizetés esetén nem volt 7 napon belül a teljes összeg átutalva. Abban az esetben, ha a megrendelt áru kiárusításban volt, és a megrendelés után az eladó eltávolította a menüből és a teljes összeg nem volt kifizetve 7 napon belül, az eladó visszateheti ezt a terméket az árukészletébe.


4. Elállás az adásvételi szerződéstől (csomagküldő szolgálat)

4.1 Elállás a vevő által

A vevő jogosult a fogyasztóvédelemről szóló törvénnyel összhangban  (102/2014) elállni a szerződéstől a termék átvételétől számított 14 munkanapon belül. Amennyiben ezt a jogot kihasználja, a vevő köteles betartani a 2.4 és 4.3. bekezdésben említett feltételeket és eljárásokat.

4.2 Mi a teendő a vételi szerződés elállásnál

Abban az esetben, ha a szerződés megszűnik a kezdetektől, az eladó és a vevő kölcsönösen kompenzálják egymás teljesítéseit.

Ha az ügyfél úgy dönt, hogy visszavonja a szerződést a meghatározott határidőn belül (1.4 bekezdés) be kell tartania a következő feltételeket:

* Kapcsolatba lép az eladóval és kéri a szerződés visszavonását, kérelmén feltünteti aszükséges adatokkal, számla száma, név, vásárlás dátuma, cím, bankszámlaszám, ahová az összeg visszautalását kéri.

* Ha a vevő megkapta az árut és átvette, visszaküldi a megadott címre az alábbi feltételek mellett:

- Az árunak az eredeti sértetlen csomagolásban kell lennie

- Az áru nem lehet használt.

- Az árunak sértetlennek kell lennie.

- Az árunak teljesnek kell lennie (beleértve a tájékoztatót stb.)

- Az árut küldje vissza a vásárlási bizonylattal együtt.

Ha a fenti áru visszaküldési feltételei be vannak tartva, az eladó visszaküldi a pénzt az áruért a lehető leghamarabb, de legkésőbb az áru átvételétől számítva a törvényes 15 napos időszakon belül. Az árut küldje vissza a következő címre: Magazines s.r.o Líščie údolie 31, 841 04 Bratislava. Utánvétre visszaküldött csomagokat nem áll módunkban átvenni.

Abban az esetben, ha a fenti feltételek közül valamelyiket nem tudjuk elfogadni, a rendelt árut visszaküldjük a vevő költségére. 

4.3 A vevő köteles elfogadni a megrendelt árut. Ha a vevő úgy dönt, hogy visszavonja a vételi szerződést, az áru kézhezvétele után visszaküldheti az árut az eladó címére a 4.2 bekezdés szerinti meghatározott feltételek alapján. Ha a vevő nem fogadja el az árut, és az áru visszaérkezik, az eladó fenntartja a jogot, hogy a vevőnek kiszámlázza a többletköltségeket a 13 bekezdés alapján.


5. Ár feltételek

5.1 A termékek feltüntetett ára a végső ár a jelenlegi szabályozás szerint (nem vagyunk ÁFA (hozzáadott értékadó) fizetők).

5.2 Postai és kezelési költségek felsorolása a "szállítás" részben található.

5.3 Az eladó fenntartja magának a jogot, hogy módosítsa a termékek árát a web katalógusban szerepelő lista alapján,  ha úgy találja, hogy az árat helytelenül határozta meg.  Erről a változásról az ügyfeleket is tájékoztatja, mielőtt megerősítik a megrendelést.


6. Fizetési feltételek és annak lehetőségei

6.1 Online fizetés a GoPay fizetési kapun bankkártyával Visa / Mastercard lehetséges, vagy online fizetés a banki portálon.

6.2 Utánvétes fizetés - a termék átvétele után fizet a postán vagy a futárnál.

6.3 Ha a szállított termékek ára teljes mértékben nem lesz kifizetve, az eladónak jogában áll felfüggeszteni a további szállításokat, addig, amíg az áru nem lesz kifizetve.


7. Szállítási feltételek

7.1 A szállítás tárgyát (a megrendelt áru) a készlet erejéig az eladó a lehetőségei szerint a lehető leghamarabb szállítja, általában egy munkanapon belül a megrendelés visszaigazolása után. A visszaigazolást a megerősítés jelenti, vagy bármilyen változás jelentés a vevő részéről. Ha az eladó nem küldi el az árut 1 munkanapon belül, erről a vevőt azonnal tájékoztatja. A rendelések, amelyek 18.00 óra után lesznek elküldve az eladó részére, úgy vannak értelmezve, hogy a következő munkanapon érkeztek.

7.2 Két egymást követő rendelés után az eladó fenntartja a jogot, hogy a másik szállítmányt csak akkor küldi el, mielőtt megkapta a fizetést a korábbi szállításért, ill. egyesítheti a szállítmányokat, ha az első még nem lett elküldve.

7.3. Minden ügyfél e-mailben van tájékoztatva a küldeményekről.

7.4 Az árut futár szállítja az ügyfél által megadott címre.

7.5 A tulajdoni jog a termékre az áru elfogadása és a vételár kifizetése után ruházódik a vevőre.

7.6 Az áruszállítás az Európai Unió tagállamainak a területén, vagy más országokban kölcsönös, csak megegyezés alapján és előzetes írásbeli jóváhagyás alapján jöhet létre, a szállítási és kezelési illetékek, illetve a további szállítási feltételek tisztázása után.

7.7 Ha a felek megegyeznek a hiányos szállítmány elküldésében (pl. abban az esetben, hogy ha a termék hosszabb ideig nem állt a rendelkezésre) az eladó ekkor az árut utólag automatikusan nem küldi. Az eladó ezután elküldheti a hiányzó árut, mint egy új rendelést, beleértve a szállítási és az aktuális árlista szerinti költségek figyelembe vételével, illetve egyéni megállapodás alapján.


8. Számlázás 

8.1 A számla ki lesz állítva és el lesz küldve az Ön e-mail címére azonnal a rendelése beérkezése után. Abban az esetben is, ha az árut előre kifizette a GoPay fizetési kapun keresztül.


9. A jótállási feltételek és panaszeljárás

9.1 A panasz eljárás arra az árura alkalmazható, amely az eladónál lett vásárolva és a panasz a garanciális időszak alatt lett gyakorolva.

9.2 Minden egyes termék vásárlása után, az eladó visszaigazolása után a 2.3 bekezdés alapján, a vásárló számlát vagy vásárlási nyugtát kap, amely garanciapapírként szolgál.


10. Az áru visszaküldése – feltételek

10.1 Kiszállításakor vagy az áru átvételekor a vevő köteles megvizsgálni az árut és ellenőrizni a következőket:

- a megrendelt termék van-e a csomagban,
- a termék sértetlen, azaz nincs látható nyilvánvaló hibája

10.2 A panaszt benyújtás a vevő a fenti feltételek alapján a következő címre küldheti:

Indian Natural Hair Care - EXPANDECO, East Gate Business park B1 - Magyar Posta, Fót 2151 

Személyesen is lehetséges


11. Felelősség a hibás áruért és a garancia

11.1 Az üzemeltető figyelmezteti a vásárlókat, hogy az információkat, amelyeket a www.hennanavlasy.sk tartalmaz részben harmadik személytől vett át, és tartalmazhat bizonyos pontatlanságokat. Ezeket a webáruház üzemeltetője frissítheti az előző értesítés nélkül.

11.2 Az üzemeltető bármikor és előzetes értesítés nélkül módosíthatja a termékek és a szolgáltatásokról leírt információkat a honlapján, és nem garantálja a bennük szereplő adatok tartalmát.

11.3 Az üzemeltető nem felel bármilyen közvetlen, vagy közvetett, illetve speciális károkért, amelyek a feltüntetett információkkal kapcsolatban keletkeznek.

12. Bírság

12.1 A fogyasztóvédelmi távértékesítés 2014/120 számú törvény értelmében a vevőnek joga van elállni a szerződéstől a vásárlástól számított 14 napon belül. A rendelést, amely nem volt törölve a jelen feltételek szerint, ill. más jogilag helyes módon, köteles átvenni a §588 a Polgári Törvénykönyv (40/1964) szerint. Ha a vevő nem veszi át a szállítmányt, akkor 1 200,- HUF kötbért számlázunk ki, amely részben részben ellensúlyozza a pénzügyi és adminisztrációs költségeket, amelyek a nem elfogadott termékhez kapcsolódnak. Kivéve, ha a tényleges költségek a postai szolgáltatásokra meghaladják ezt az összeget, a ténylegesen felmerülő költségeket fogjuk kiszámlázni.

12.2 A vásárló a megrendeléssel megerősíti, hogy elfogadja a megrendelt árut és egyetért az általános szerződési feltételekkel.  Szükséges, hogy a vásárló figyelemmel kövesse a megrendelés állapotváltozásait, különösen azon esetekben, ha 3-4 munkanapon belül nem érkezik a megrendelés visszaigazolásáról és a csomag feladásáról tájékoztató üzenet. Az érdektelenség nem ok az áru átvételének megtagadására.

12.3 A kötbér kifizetéséhez szükséges információkat elektronikus úton vagy írásban fogjuk Önnek eljuttatni. 

12.4 A nem fizetők neve közzé tehető a szolgáltató honlapján a fennmaradó összeg kifizetéséig. 


13. A személyes adatok védelme

13.1 Az üzemeltető teljes mértékben a 2002/428 számú törvény szerint tárolja az Ön személyes adatait a fogyasztók védelmére és az információs rendszerekre vonatkozó törvény alapján). Cégünk tiszteletben tartja az Ön személyes adatait. Ahhoz, hogy minőségi szolgáltatást tudjunk kínálni, tudnunk kell az Ön személyes adatait. Ezek az adatok nálunk védettek az illetéktelen használat elől, és biztosítani tudjuk, hogy soha nem adjuk át harmadik félnek az Ön adatait és vásárlással kapcsolatos részleteit.

13.2 A webáruház használatával elfogadja, hogy az Ön adatait begyűjtjük és ezen információkat a fent meghatározott feltételek mellett tároljuk.

13.3. A www.termeszeteshajapolas.hu webáruház fenntartja a jogot, hogy visszavonja a biztonsági garanciákat, ha a szervert valaki törvénytelenül feltöri. Ez az egyetlen eset, amelyben nem lehet alkalmazni a biztonságos adatkezelés fenti szabályait.